Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Χτίζοντας τη νέα εποχή



Με αφορμή το θρίαμβο της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας 2014, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιους σημαντικούς και πάνω απ' όλα σε καθοριστικούς παράγοντες που συνετέλεσαν στη νίκη της αυτή.

Ο Προγραμματισμός - Σχεδιασμός, η Μεθοδικότητα και το,πιο σημαντικό,Εξειδικευμένο Επιστημονικό Προσωπικό (που αποτελείται από Personal Trainers, Εργοφυσιολόγους, Ορθοπεδικούς, Διαιτολόγους - Διατροφολόγους, Ψυχολόγους κ.ά.) όλα αυτά,με την σωστή συνεργασία,μπορούν να δώσουν ένα δυνατό αποτέλεσμα.

  • Τι μπορεί όμως να δώσει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα;

Η Γερμανία, ως χώρα οργανωμένη, προχώρησε σ' ένα απλό,με σίγουρη επιτυχία σχέδιο, ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ για τις ηλικίες 10-17 ετών. Τί πιο απλό, να στηρίξεις και να προωθήσεις τη νέα γενιά αθλητών.
Μετά τον αποκλεισμό τους από την Κροατία το 1998 στην προημιτελική φάση, έβαλαν σε εφαρμογή,τη δημιουργία 121 αθλητικών εγκαταστάσεων, σε περιοχές όπου θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και οι 80.000.000 πολίτες της χώρας (άρα τι έχουμε; τα παιδιά μπορούν να περνάνε κάποιες μέρες μακριά από το σπίτι τους και να μένουν στην κοντινότερη αθλητική εγκατάσταση, οπότε θα μπορούν και οι γονείς να στηρίζουν τα παιδιά τους στην προσπάθεια που κάνουν,κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό). Ο όλος σχεδιασμός του κόστισε 11 εκατομμύρια ευρώ. Υποχρέωσαν όλες τις ομάδες της Μπουντεσλίγκας να δημιουργήσουν ακαδημίες υψηλού επιπέδου (σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις που αναφέραμε), δηλαδή μια ομοσπονδία κατηύθυνε ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας των ομάδων, άρα όλες οι ομάδες άρχισαν να έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους, άρα γινόταν πιο ομαλή η λειτουργία της εθνικής ομάδας (ο προπονητής δε δυσκολευόταν να κάνει το σχηματισμό της ομάδας).
Η ομαδική δουλειά, χωρίς ίχνος φθόνου και κάθε είδους εμπάθειας, ο σωστός προγραμματισμός και η μεθοδικότητα μπορούν να φέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα.

Η εκγύμναση των αθλητών δε πρέπει να γίνεται σε τυχαίους, πρώτα οι γονείς θα πρέπει να ψάξουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και μετά να εμπιστευτούν την ομάδα που θα τα αναλάβει.
Η επιστημονική ομάδα του Α.Σ. ΔΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, εδώ και χρόνια χτίζει τα όνειρα των αθλητών μας. Γνωρίστε τους:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.